به گزارش مشرق، مراسم اولین سالگرد درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در حالی در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد که مانند کنگره بزرگداشت بیحاشیه نبود.
ورودی حیاط مسجد پر بود از ویژهنامههای سالگرد درگذشت «آیتالله» و در این میان ویژهنامه پرشمار روزنامه جمهوری اسلامی بیش از سایر نشریات خودنمایی میکرد.
این برنامه که قرار بود راس ساعت 10برگزار شود حدود 20دقیقه زودتر بهطور غیررسمی شروع شده بود و محسن و یاسر هاشمی به همراه حسین مرعشی و غلامعلی رجایی و مسیح مهاجری از شرکتکنندگان در این برنامه استقبال میکردند.
دقایقی بعد مهدی هاشمی هم به خیل استقبالکنندگان ورودی مسجد اضافه شد.
جایگاه ویژه مراسم داخل مسجد و در روبروی محراب تعبیه شده بود. آقایان در بخش جلو و بانوان در انتهای مسجد نظارهگر جایگاه بودند.
حجتالاسلام ناطقنوری که چند هفته پیش برخی رسانهها از احتمال سخنرانیاش در این مراسم را داده بودند، اولین شرکتکننده ویژه این برنامه بود. حجتالاسلام سیدعلی خمینی هم همزمان با ناطق نوری وارد شد. همه چشمها دنبال برادر ارشدش سیدحسن خمینی بود که البته با حدود ۴۰ دقیقه تاخیر وارد این مراسم شد.
حوالی ساعت 10:15دقیقه هم حجتالاسلام حسن روحانی، غایب بزرگ کنگره بزرگداشت آیتالله، از درب ویژه مسجد وارد مراسم شد و حدود 15دقیقه در این سالگرد حضور داشت.
در همین حین علی لاریجانی رئیس مجلس و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور وارد شدند. عکاسان تصاویری از گفتوگوی صمیمانه روسای قوای مجریه و مقننه ثبت کردهاند.
دقایقی بعد خبرنگاران متوجه شدند که حضورشان به دلیل موقعیت نامطلوب مکانی، خروجی مطلوب خبری نخواهد داشت بنابراین بر ورود به محل عبور و مرور مقامات ویژه اصرار کردند. تیم حفاظت ممانعت میکرد ولی بالاخره با اصرار و اکراه به نوبت، اجازه ورود داده شد.
خبرنگاران اکنون به راحتی میتوانستند با شخصیتهای سیاسی مصاحبه کنند و محوریت اصلی سوالها مرحوم هاشمی بود.
سیدعباس صالحی نیز در مراسم بزرگداشت مرحوم هاشمی رفسنجانی گفت: مرحوم هاشمی حاکم دینی و محقق اسلامی بود که با نوشته های متعدد خود در تاریخ انقلاب اسلامی جایگاه والایی را کسب کرد.
همچنین عبدالله جاسبی با بیان اینکه یکی از ویژگی های مرحوم هاشمی این بود که به مسائل نگاه کلان داشت، گفت: وی موضوعات را به طور کلی می دید و همواره مصالح نظام و انقلاب را بر همه چیز ترجیح می داد.
محمد هاشمی برادر مرحوم هاشمی نیز عنوان کرد: وی انسانی مجاهد بود که با تفکر اعتدال گرایانه به مردم خدمت گزاری می کرد.
وی افزود: مرحوم هاشمی مردم را دوست داشت و سعی می کرد برای آنها کار کند.
همچنین آیتالله ری شهری تولیت آستان حضرت شاه عبدالعظیم حسنی(ع) نیز در این مراسم گفت: مرحوم هاشمی یکی از استوانه های استوار نظام اسلامی و انقلاب بود.
بیژن زنگنه وزیر نفت هم گفت: خیلی راحت با دیگران ارتباط برقرار می کرد. هاشمی کسی نبود که ابهتش دیگران را بگیرد و دیگران جرات می کردند در مقابلش حرف بزنند.
وی افزود: مرحوم هاشمی رابطه مستمری با تکنوکراتها و فنسالارها داشت و آنها را میفهمید.
رحمانی فضلی وزیر کشور و محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اما دو مسئولی بودند که خود را در معرض سوالات خبرنگاران قرار نداد. وزیر کشور سوال به خبرنگاران را به روزی بعد موکول کرد.
سخنرانی، آخرین مرحله برنامه سالگرد بود. در حالی که همه و حتی خبرنگاران منتظر سخنرانی آیتالله جوادی آملی بودند، پسر ایشان به عنوان سخنران ویژه برنامه در محل سخنرانی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه امروز همه از عقلانیت و اعتدال هاشمی می گویند، گفت: چه زیباست که وقتی در زندان در خلوت با خود بود و چه آن زمان که در اوج قدرت قرار داشت روشی دوستانه و اخلاقی با همه مردم داشت.
این استاد حوزه گفت: دنیا در چشم هاشمی کوچک بود. او زاهدانه می زیست و اکنون همگان زندگی ساده وی و فرزندانش را مشاهده می کنند که چگونه از مردم بوده و از مردم هستند.
خودروی پژوی 207مشکی حامل حجتالاسلام خمینی اما در انتهای این برنامه حاشیهساز شد. این خودرو تنها اتومبیلی بود که توانسته بود وارد حیاط پشتی مدرسه عالی شهید مطهری شود. زمانی که تولیت آستان حرم امام(ره) قصد خروج از برنامه داشت، همراهان وی با خبرنگاران به دلیل آنچه احتمال عکسبرداری از خودرو گفته شد، برخورد کردند.
این برنامه لحظاتی قبل از اذان ظهر به پایان رسید.